11duurzaam start ontwikkeling lokale energiemarkt

11duurzaam, Dirk III en Thermo Bello hebben onlangs provinciale subsidie ontvangen voor het ontwikkelen van een lokale energiemarkt in de West Betuwe. Het project heet voluit: Met serieus spel is de samenleving aan zet. Afstemming van vraag en aanbod in de West-Betuwe.

30  lokale energie-initiatieven deden een aanvraag voor financiële ondersteuning in het kader van het programma Decentrale Energie Gelderse Maat.  Zes  daarvan werden gehonoreerd en kregen subsidie voor het uitwerken van een businessplan, waaronder het samenwerkingsverband 11duurzaam, Dirk III en Thermo Bello.

Het Serieus Spel heeft als doel om een lokale energiemarkt te ontwikkelen waarin aanbod en afname van hernieuwbare energie met elkaar in balans zijn. De energiemarkt is eigendom van burgers en bedrijven uit de regio. Deze toekomstige lokale energiemarkt wordt uitgewerkt als een coöperatief spel waarin verschillende opties uitgeprobeerd kunnen worden en waarin de lokale enrgieproducenten op een vriendelijke manier met elkaar in competitie kunnen gaan. Het is een serieus spel gebaseerd op de realiteit met als doel de realiteit te veranderen.

De subsidie van de provincie maakt het mogelijk om deze ideeën in de komende maanden uit te werken tot een goed onderbouwd businessplan. De samenwerking met Dirk III en Thermo Bello is daarin heel belangrijk omdat het project zo opgeschaald kan worden tot regionaal niveau.

Als je meer wilt weten over het Serieus Spel, kun je contact opnemen met Greet Mertens, greet@11duurzaam.nl. We houden jullie via de website en de nieuwsbrief op de hoogte van de vorderingen.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.