11duurzaam zoekt grote zonnedaken voor collectieve opwek

Zonnestroom wordt langzaam steeds goedkoper. Dat komt doordat de opbrengst per vierkante meter zonnepaneel elk jaar iets beter wordt maar ook omdat de prijs van een zonnepaneel gestaag daalt. Tel daarbij op de goede berichten over de levensduur en over het slijtagepercentage (de jaarlijkse opbrengstvermindering), dan kunnen we alleen maar concluderen dat zonnepanelen steeds interessanter worden.

Een nieuwe installatie in MeterenHet afgelopen jaar waren er dan ook weer een stuk op 15 leden van 11duurzaam die investeerden op hun eigen dak en we kregen verschillende aanvragen voor het realiseren van zogenaamde collectieve zonnedaken. Als meerdere mensen in een coƶperatie samen een dak vol leggen kunnen zij de opgewekte stroom verdelen naar hun eigen huis en zo profiteren van de vrijstelling van energiebelasting op zelf opgewekte stroom. Dat scheelt ca. 12 cent belasting plus de prijs van de stroom zelf, op dit moment ca. 5 cent. Bij elkaar dus een voordeel van 17 cent voor elke KWh.

Het is wel wat georganiseer en je moet natuurlijk een dakeigenaar vinden die zijn dak beschikbaar wil stellen, maar dan is het een goed alternatief voor als je zelf geen geschikt dak hebt of als je in een huurhuis woont.

11duurzaam is vergevorderd met de realisatie van een aantal daken en wil graag meer. Dus wie doet er mee? Dakeigenaren en collectieve investeerders zijn welkom. Meld je nu aan!

gerlach(at)11duurzaam.nl

 

Gerlach

Over Gerlach

Gerlach is een ervaren ondernemer, manager en consultant op het raakvlak van marketing en duurzaamheid. Hij geeft les aan Hogeschool Utrecht in marketing gerelateerde vakken, woont in Tricht en is al zijn hele leven bezig met duurzaamheid en groene economie. (mob: 06*43026049)
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *