Beleef de E-auto op 22 september in De Pluk

Elektrisch rijden is hot, maar is het ook wat voor u?  Kom dan naar De Pluk in Geldermalsen op donderdagavond 22 september om het elektrisch rijden te ervaren. 11duurzaam organiseert die avond de bijeenkomst ‘Beleef de e-auto’.  10 elektrische autorijders uit de gemeente Geldermalsen staan voor u klaar met hun auto’s van verschillende merken waaronder de bekende Tesla, en ook de Nissan Leaf, Renault ZOE, de BMW i3 tot en met de Volkswagen Up! Verder zijn er specialisten en ervaringsdeskundigen die u meer kunnen vertellen tijdens deze interactieve bijeenkomst.

Op dit moment rijden er alleen al elfduizend 100% elektrische auto’s in Nederland rond en nog veel meer die gedeeltelijk op elektriciteit rijden.  Elektrisch rijden heeft voordelen. Het is beter voor het milieu dan rijden op diesel of benzine en de overgang naar elektrisch rijden is relatief makkelijk. Overal is immers al elektriciteit. Maar er zijn ook vragen. Wat kost het rijden van elektrische auto nu?  Hoever ver kan je nu rijden?  Wat zijn de mogelijkheden om thuis op te laden of ergens anders? Is elektrisch rijden eigenlijk wel echt zo goed voor het milieu? Elektriciteit moet immers ook eerst gemaakt worden en het produceren van een batterij gaat ook niet vanzelf. Deze vragen en meer zullen worden beantwoord door de ervaringsdeskundigen, een specialist in elektrisch opladen en een TNO-onderzoeker die een studie heeft gedaan naar de milieueffecten van elektrische auto’s in vergelijking met gewone auto’s over de hele levenscyclus.

Kom de 22ste langs om in de elektrische auto’s te rijden en informatie te krijgen van hun eigenaren (vanaf 19:00), presentaties bij te wonen van laadspecialist, Arjan Heikoop, en TNO onderzoeker René van Gijlswijk (vanaf 20:00) en/of om verder te praten met elektrische rijders over hun ervaringen (vanaf 21:00).  Meer informatie en opgeven (niet verplicht) kan bij machteld@11duurzaam.nl

Gerlach

Over Gerlach

Gerlach is een ervaren ondernemer, manager en consultant op het raakvlak van marketing en duurzaamheid. Hij geeft les aan Hogeschool Utrecht in marketing gerelateerde vakken, woont in Tricht en is al zijn hele leven bezig met duurzaamheid en groene economie. (mob: 06*43026049)
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *