De eerste zonnepanelen deze week geinstalleerd na gezamenlijke inkoopactie

Bij Vernooij in Geldermalsen werden 22 zogenaamde hoogrendementspanelen geïnstalleerd voor een extra hoog vermogen.

Na een uitgebreide offertevergelijking zijn bij drie leden van 11duurzaam deze week zonnepanelen geïnstalleerd. Deze inkoopactie startte al begin van dit jaar met het opvragen van 4 concurrerende offertes voor in totaal 6 daken. Doordat er nogal wat verschillen waren in aangeboden materialen, prijs en service was het nog niet eenvoudig om een goede keuze te maken. Uiteindelijk zijn twee leveranciers goedgekeurd door de gezamenlijke aanvragers en hebben 4 van de 6 leden ook daadwerkelijk een bestelling geplaatst.

De panelen worden gesteld, hier bij Peters in Rumpt

3 daken zijn deze week van panelen voorzien. Bij Jan Evert Post in Buurmalsen werden 21 panelen geïnstalleerd, bij Marcel Vernooij in Geldermalsen werden er 22 geïnstalleerd en bij Ludo Peters in Rumpt 18.

Samen zijn deze daken goed voor ca. 14.000 Kwh duurzame stroom per jaar. En de aanschaf wordt in ca. 7 jaar terug verdiend.

De panelen gaan echter 25 jaar mee dus de gebruikers hebben na die 7 jaar nog 18 jaar gratis stroom!

11duurzaam heeft zich als doel gesteld de komende jaren honderden huizen van haar leden van zonnepanelen te voorzien. Het komend jaar zullen er regelmatig voorlichtingsavonden worden gehouden waar direct offertes kunnen worden aangevraagd. Maar ook wie nu graag advies wil kan contact opnemen met Gerlach Velthoven. Zie voor meer informatie de pagina over zonnepanelen.

 

Gerlach

Over Gerlach

Gerlach is een ervaren ondernemer, manager en consultant op het raakvlak van marketing en duurzaamheid. Hij geeft les aan Hogeschool Utrecht in marketing gerelateerde vakken, woont in Tricht en is al zijn hele leven bezig met duurzaamheid en groene economie. (mob: 06*43026049)
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.