De Knop, Centrum voor Duurzaamheid

De Knop op Rijksstraatweg 19De Knop is de nieuwe plek voor alles wat met duurzaamheid te maken heeft in Geldermalsen en omgeving. Het initiatief is van 11duurzaam en wordt ondersteund door Gemeente Geldermalsen.

De Knop is gevestigd aan de Rijksstraatweg 19 te Geldermalsen en is geopend op woensdag- en vrijdagmiddag van 14-17 uur en  op zaterdag van 11-15 uur.

Loop binnen voor een gratis advies + kopje koffie! En houd de agenda in de gaten.

De Knop wil een platform zijn voor iedereen die met duurzaamheid bezig is in de gemeente. Zowel mensen die iets zoeken en advies willen als mensen en bedrijven die iets aan te bieden hebben.


 Op de agenda:

Zaterdag 23 juni: Elektrische autodag.

Zaterdag 23 juni is het weer zover. Na het daverende succes van vorig jaar organiseert het Centrum voor Duurzaamheid ‘De Knop’ deze keer in samenwerking met de ANWB een elektrische autodag. Het evenement vindt plaats op het parkeerterrein van De Pluk. Om deze editie nog meer uit te pakken, levert de ANWB zo’n 10 elektrische auto’s. Je kunt deze dag de nieuwste en mooiste modellen zien én rijden.

Veel mensen vinden het vervelend dat ze met hun auto bijdragen aan lucht- en milieuvervuiling. Er kunnen inmiddels aardig wat oude bezwaren tegen elektrisch rijden worden weggestreept: in 2012 telde Nederland nog maar tien snelladers, nu zijn het er zevenhonderd. Daarnaast wordt de actieradius van de nieuwe generatie elektrische auto’s snel groter: er kan makkelijk al tussen de 200 en 450 kilometer aan één stuk mee gereden worden.

Modellen als de BMW i3, Opel Ampera-E en de Volkswagen E-Golf zijn op zaterdag 23 juni te bewonderen bij De Pluk. De ANWB heeft uit onderzoeken de conclusie getrokken dat veel mensen nieuwsgierig zijn naar elektrisch rijden, maar ook vol vragen zitten. Wil je informatie over jouw favoriete elektrische auto of wil je wel eens in de auto rijden die je op het oog hebt? Kom dan 23 juni naar De Pluk en laat je verrassen. Het evenement vindt plaats vanaf 10.00u tot ongeveer 17.00u.

Adres: 4191 SG Nederland, Rijksstraatweg 64, Geldermalsen

 

Zaterdag 30 juni: Repair Café in De Pluk

11.00 – 15.00 uur - Adres: 4191 SG Nederland, Rijksstraatweg 64, Geldermalsen

 

Zaterdag 30 juni: Tweedehands Kleding Dag in De Knop

Zaterdag 30 juni wordt er een tweedehands kleding dag georganiseerd in De Knop. Deze dag wordt in samenwerking met kringloopwinkel Secunda uit Tiel,  tweedehands kledingwinkel ‘Uit de Kast’ uit Geldermalsen en sociaal restaurant HartenInn verzorgd. Je bent vanaf 11.00u welkom in De Knop.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>