Eerste energiecafé een succes

Rabobank overhandigt cheque

Henk Bolt van Rabobank West Betuwe overhandigt cheque aan Gerlach Velthoven, voorzitter 11duurzaam

Op 14 oktober vond het eerste energiecafé plaats. Tijdens de druk bezochte avond in Le Mélangeur ontving de coöperatie een cheque ter waarde van € 6.000 uit handen van de heer H. Bolt van Rabobank West Betuwe. Het Coöperatiefonds van de Rabobank wil hiermee bijdragen aan de professionalisering van de organisatie van 11duurzaam. Het geld zal onder meer besteed worden aan de website, het werven van leden en het opzetten van een administratie.

Het energiecafé had vooral een interactief karakter. Bewoners van de gemeente Geldermalsen werden gevraagd wat de nieuwe energiecoöperatie voor hen zou kunnen betekenen en welke activiteiten op de agenda moeten komen. Er waren ook veel aanwezigen van andere duurzaamheidsinitiatieven en bedrijven uit de regio die hun steun betuigden aan het nieuwe bewonersinitiatief.

Het bestuur van 11duurzaam presenteerde een tweetal projecten in voorbereiding. Een project voor energiebesparing en zonne-energie op basisscholen en een windproject. Beide zijn nog in de startfase.

Concreet leverde de avond 30 nieuwe leden op die nog geanimeerd bleven napraten. Er is behoefte aan concrete uitwisseling van kennis en ervaring, een duidelijk geluid naar de gemeente en provincie en hulp bij kleinschalige oplossingen zoals warmtepompen.

Naast de werkgroepen zon en wind wil 11duurzaam starten met activiteiten  rond energiebesparing, communicatie en lokale burgerbetrokkenheid. Het bestuur riep de aanwezigen bij het energiecafé op om zich bij de coöperatie aan te sluiten en actief te worden in één van de werkgroepen. Bewoners die deskundigheid willen inzetten, activiteiten willen organiseren of mee willen helpen aan het creëren van draagvlak zijn van harte welkom.

Hieronder de inleidende presentaties:

Gerlach

Over Gerlach

Gerlach is een ervaren ondernemer, manager en consultant op het raakvlak van marketing en duurzaamheid. Hij geeft les aan Hogeschool Utrecht in marketing gerelateerde vakken, woont in Tricht en is al zijn hele leven bezig met duurzaamheid en groene economie. (mob: 06*43026049)
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.