Expeditie Windkracht start 2 november

Ben je benieuwd naar duurzame energiebronnen zoals windenergie? Wil je wel eens op windexpeditie en staat een bezoek aan een windmolen op je verlanglijstje? Voel je je betrokken bij zaken als klimaatverandering en wil je zelf hierbij iets betekenen, maar weet je nog niet zo goed ‘hoe’? Of heb je nu al een goed idee en zoek je mensen en middelen om dat idee verder uit te werken? Misschien ben je wel ‘gewoon’ nieuwsgierig naar het gebruik van duurzame energie en wil je meer weten over het nieuwe Windpark Deil? Kortom: wil je weten hoe je zelf een bijdrage kunt leveren aan duurzame energie in jouw eigen woonomgeving en Rivierenland? Dan is Expeditie Windkracht écht iets voor jou!

Veel mensen maken zich zorgen over klimaatverandering en de merkbare gevolgen hiervan: hogere waterstanden in de rivieren, vaker een hevige regenbui (zelfs midden in de zomer) die wateroverlast veroorzaakt. Daar valt iets aan te doen, ook door jou. Expeditie Windkracht wil kennis en ervaringen rond duurzame energie met elkaar delen, zodat we samen daadkracht creëren en in onze eigen woon- en leefomgeving aan de slag kunnen gaan met duurzame energieprojecten.

Wat kan ik zelf doen?

Expeditie Windkracht brengt duurzame energie binnen ieders invloedssfeer. Tijdens vier bijeenkomsten delen initiatiefnemers van regionale duurzame energieprojecten hun ervaringen. Ook gaan we op windexpeditie en krijg je de kans om onder deskundige begeleiding een windmolen te bezichtigen. Tijdens de bijeenkomsten is er volop ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en te ontdekken wat je zelf wilt én kunt doen. Via Expeditie Windkracht leer je bovendien mensen uit je directe woon- en leefomgeving kennen, die -net als jij- zich oriënteren en open staan voor duurzame energie. Wie weet ontstaan er uit deze ontmoetingen weer nieuwe ideeën die het waard zijn om verder uit te werken. Om nieuwe energie-initiatieven daadwerkelijk mogelijk te maken, biedt Expeditie Windkracht deskundige coaches aan die graag met je meedenken: hoe kun je een mooi idee door-ontwikkelen naar een echt initiatief, jóuw initiatief!

Hoe kan ik meedoen?

Meedoen aan Expeditie Windkracht is helemaal gratis. Wél rekenen we erop dat áls je meedoet, je ook écht meedoet. Dat betekent dat je bereid bent om drie maandagavonden én een zaterdagmiddag te investeren in Expeditie Windkracht. We nemen je mee op ontdekkingstocht langs de vele mogelijkheden die duurzame energie biedt. Je hoort mooie ervaringsverhalen uit de regio en krijgt informatie én inspiratie: wie verdient wat aan wind, wat draagt windenergie bij aan economie en ecologie in de regio, wat kun je zelf doen? Bovendien biedt Expeditie Windkracht maatwerk: in ons programma sluiten we aan bij jullie specifieke wensen en ideeën.  Een deskundige coach kan met je meedenken en helpt je om een nog abstract idee concreet handen en voeten te geven. Op de laatste avond presenteren deelnemers eigen ideeën en opgedane ervaringen aan elkaar.

Wanneer en waar?

Expeditie Windkracht bestaat uit drie bijeenkomsten op maandagavond 2, 16 en 30 november 2015 vanaf 19.00u, inclusief een bezoek aan een windmolen op zaterdagmiddag 14 november. De bijeenkomsten vinden plaats in de gemeente Geldermalsen en/of Neerijnen. Na inschrijving ontvang je meer informatie over tijden, locatie en programma.

Enthousiast geworden?

Vul dan snel het deelnameformulier hier in en investeer in Expeditie Windkracht en daarmee in jezelf en in de toekomst. Bij meer dan 25 deelnemers starten we een nieuwe groep.

Gerlach

Over Gerlach

Gerlach is een ervaren ondernemer, manager en consultant op het raakvlak van marketing en duurzaamheid. Hij geeft les aan Hogeschool Utrecht in marketing gerelateerde vakken, woont in Tricht en is al zijn hele leven bezig met duurzaamheid en groene economie. (mob: 06*43026049)
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *