Geldermalsen zet de knop om

Vanaf zaterdag 3 september kan iedereen in Geldermalsen en omgeving terecht in het nieuwe Centrum voor Duurzaamheid: De Knop. Het Centrum is gevestigd in de Kerkstraat 47 en is elke zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Vrijdagavond 2 september om 18.00 uur zal Burgemeester Miranda de Vries als eerste de knop omzetten voor duurzame ontwikkeling en het Centrum feestelijk openen.

Centrum de Knop is een initiatief van 11duurzaam en wil een platform zijn voor informatie, ontmoeting, advies, presentatie, verwijzing, inspiratie, uitleen en een open podium. Vanaf 3 september kunt u hier terecht met al uw vragen over isolatie, energiebesparing, zonnepanelen, zuinige ketels, windenergie en nog veel meer. Initiatiefnemer Gerlach Velthoven van 11duurzaam: “Steeds meer mensen zijn met duurzaamheid bezig, maar hebben veel vragen. Alleen het internet voldoet niet om al die vragen te beantwoorden, daarom willen we met De Knop de drempel om aan de slag te gaan wegnemen en daarbij is het gewoon leuker om het samen te doen.”

Elke zaterdag om 11.11 uur zal een presentatie gegeven worden over een duurzaam thema. Andere groepen die met duurzaamheid bezig zijn, worden van harte uitgenodigd hieraan deel te nemen. Commerciële partijen kunnen tegen een vergoeding en onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van De Knop. Voor meer informatie hierover, neem contact op met 11duurzaam.

Bij de opening van De Knop is informatie te krijgen over energie besparen en energie opwekken. Bezoekers kunnen een quickscan van hun huis maken, leren hoe een warmtepomp werkt of een windmolen of verschillende ledlampen testen.

Zaterdag 10 september staat de hele dag Het Nieuwe Wonen centraal (zie ook: www.hetnieuwewonenrivierenland.nl), dat is een platform waar je kunt beoordelen wat voor jou goede energiemaatregelen zijn en leert waar je bij de aanschaf op moet letten.

Zaterdag 24 september gaat het over verbouwen, wat komt er allemaal bij kijken als je een mooi, comfortabel en energiezuinige uitbreiding van je huis wilt?

We zien u graag in De Knop en de koffie is gratis! Meer informatie,

Gerlach

Over Gerlach

Gerlach is een ervaren ondernemer, manager en consultant op het raakvlak van marketing en duurzaamheid. Hij geeft les aan Hogeschool Utrecht in marketing gerelateerde vakken, woont in Tricht en is al zijn hele leven bezig met duurzaamheid en groene economie. (mob: 06*43026049)
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *