Installatiekosten zonnepanelen

Laan van Crayestein 49 Tricht

Metalen golfplaten dak, rumte voor nog 12 panelen

Vandaag had ik een interessante ervaring met de installatiekosten van zonnepanelen. Dit voorjaar hebben wij 12 panelen extra bijbesteld bij Wij Willen Zon (WWZ). Mooie prijs vanwege collectieve inkoop en WWZ neemt ook nog de importheffing voor haar rekening.

Maar dan de installatie. De installateur van de vorige keer (we hebben in 2011 ook 16 panelen laten plaatsen van Wij Willen Zon) offreert ca. 1900 Euro excl BTW, net zoveel als de vorige keer en daar kan echt niks van af. Dat vinden we wel een beetje veel, dus maar even verder gekeken.

Er was al eens een monteur van Zonled wezen kijken maar die had nog geen prijs opgegeven omdat de constructie op ons dak (een geïsoleerde metalen golfplaat) niet helemaal duidelijk was.

Vanmorgen kwamen ze nog een keer kijken en meten. Het kon allemaal zoals wij wensten en de prijs:

  • 40 Euro per paneel
  • 200 Euro voor de elektrische aansluiting op bestaande groep
  • 4,14 Euro per speciale bout (36 stuks)

Totaal ca. 850 Euro exl. BTW, minder dan de helft van wat die andere -door Wij Willen Zon aanbevolen- installateur vraagt!

We moeten de schriftelijke offerte nog even afwachten maar op voorhand is de keuze duidelijk.

Moraal van dit verhaal: Scherp panelen inkopen is een, maar let dan nog wel even op de installatie. Wie heeft hier nog meer ervaring mee?

 

Gerlach

Over Gerlach

Gerlach is een ervaren ondernemer, manager en consultant op het raakvlak van marketing en duurzaamheid. Hij geeft les aan Hogeschool Utrecht in marketing gerelateerde vakken, woont in Tricht en is al zijn hele leven bezig met duurzaamheid en groene economie. (mob: 06*43026049)
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.