Natuur en Milieu voert actie voor auto delen

Stichting Natuur en Milieu is een actie begonnen voor het stimuleren van auto-delen. Wie nu zijn auto via Mywheels of Snapcarr te huur zet ontvangt een aantal waardebonnen die aan potentiƫle huurders kunnen worden uitgedeeld. Natuur en Milieu betaalt dan de rekening.

In onze gemeente staan in Tricht, Beesd, Rumpt, Acquoy en Deil een aantal auto’s te huur waaronder ook twee elektrische auto’s. Waarom zou je je auto delen? Volgens www.ikbenhopper.nl (de actiesite van Natuur en Milieu) doe je dit vooral om geld te verdienen met je auto. En inderdaad, als je dan toch een auto hebt kun je de kosten behoorlijk drukken door hem regelmatig te verhuren. Ook stel je anderen in de gelegenheid om zonder auto door het leven te gaan in een gezin met 1 auto toe te kunnen.

Het milieueffect van het delen van een auto lijkt misschien klein, maar de productie van een auto vraagt al een flinke hoeveelheid energie, dus dat is dan alweer uitgepraat. Bovendien denken wij dat het delen van een auto ook maakt dat je bewuster wordt van je eigen gedrag. Is deze rit wel nodig? Kan het ook op de fiets of met het openbaar vervoer? Of kan ik poolen met iemand.

Elektrisch vervoer is in opkomst maar heeft nog nadelen. Het bereik is niet heel groot en opladen duurt behoorlijk lang. Ook zijn elektrische auto’s voor particulieren prijzig want de fiscale stimulering (maar 7% bijtelling) is enkel aantrekkelijk voor bedrijven. Maar stel nu eens dat we elektrisch rijden kunnen combineren met een paar deelauto’s per dorp voor de lange afstanden? Dan is elektrisch rijden zeker een alternatief.

Dus: doe mee met Natuur en Milieu en meld je aan!

 

 

 

Gerlach

Over Gerlach

Gerlach is een ervaren ondernemer, manager en consultant op het raakvlak van marketing en duurzaamheid. Hij geeft les aan Hogeschool Utrecht in marketing gerelateerde vakken, woont in Tricht en is al zijn hele leven bezig met duurzaamheid en groene economie. (mob: 06*43026049)
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *