Ons eigen energiebedrijf

11duurzaam heeft samen met andere energiecoöperaties uit de Regio Betuwestroom opgericht. Betuwestroom is ons eigen energiebedrijf. Vanaf heden kun je dus bij 11duurzaam Betuwestroom kopen.

Betuwestroom is lokale duurzame stroom uit de Betuwe.

Waarom Betuwestroom? Als we steeds minder fossiele energie gaan gebruiken, en dat is hard nodig, zullen we meer energie uit zon en wind moeten gaan opwekken, en daar zijn veel kansen voor in de Betuwe. Dichtbij opgewekt heeft ook nog het voordeel dat er geen lange transportleidingen nodig zijn en dat we het zelf kunnen organiseren. Door het ook nog zelf te verhandelen behouden we maximale opbrengst in de Betuwe. Daarom Betuwestroom.

v.l.n.r.: Gerlach Velthoven en Gerwin Verschuur van Betuwestroom en Peter den Biesen en Loek Otters van Huismerk energie.

Afgelopen donderdag werd een contract ondertekend met Huismerk Energie uit Nijmegen die transport en levering van betuwestroom op zich gaat nemen. In rivierenland zal voorlopig stroom verkocht worden uit windpark Nijmegen-Betuwe dat nu bijna klaar is.

De start van Betuwestroom valt samen met een sterke groei van energieactiviteiten in Rivierenland. In Geldermalsen en Culemborg zijn al enkele jaren bloeiende coöperaties en het afgelopen jaren zijn nog 6 nieuwe coöperaties opgericht. Zij werken aan energiebesparing middels Het Nieuwe Wonen en aan de ontwikkeling van windparken bij Avri en knooppunt Deil. Diverse collectieve zonnedaken zijn in voorbereiding. Eerder dit jaar werd een grote Europese subsidie verkregen om samen met Liander experimenten te doen met het lokaal beheren van het netwerk. Dit kan grote investeringen in de toekomst voorkomen. Dit was de aanleiding voor de oprichting van Betuwestroom.

Betuwestroom verkoopt ook CO2 gecompenseerd gas. Men kan nu al overstappen naar Betuwestroom via www.huismerkenergie.nl/betuwestroom

Betuwestroom kent een 1 jaar vast en een drie jaar vast contract. Bij drie jaar vast wordt een evt. overstapvergoeding van maximaal € 100 geboden en ontvangt de klant na drie jaar een cash-baxk van € 150. En dit bij tarieven die lager liggen dan de grote energiebedrijven.

 

 

Gerlach

Over Gerlach

Gerlach is een ervaren ondernemer, manager en consultant op het raakvlak van marketing en duurzaamheid. Hij geeft les aan Hogeschool Utrecht in marketing gerelateerde vakken, woont in Tricht en is al zijn hele leven bezig met duurzaamheid en groene economie. (mob: 06*43026049)
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *