Open Huis Jan Maas druk bezocht

Veel belangstelling voor de rondleiding

Ca. 150 mensen hebben vrijdag 10 oktober op Dag van de Duurzaamheid het duurzame bouwproject van Jan Maas bezocht. Vanaf 16 uur was het non-stop uitleggen voor Jan, hoe het toch mogelijk is om een huis volledig energieneutraal te maken.

Voor de bezoekers sprak dit huis tot de verbeelding, uiteraard door de ligging in de oude hoogstamboomgaard, door de omvang, door de vorm van een hooiberg en door de materialen die gebruikt worden. Stro als isolatie, triple glas, zonnepanelen, een grondbuis voor de opwarming van de ventilatielucht in de winter en afkoeling in de zomer. maar vooral ook door het enthousiasme waarmee Jan het concept heeft uitgedacht en ten toon spreidt.

Ledlampen worden vergeleken

Er was ook veel belangstelling voor de aanwezige informatie over energiebesparende maatregelen zoals isolatie en ledlampen. Deze informatie werd verzorgd door 11duurzaam en is voor leden gratis beschikbaar.

Spelen in de hooiberg

Voor sommigen was natuurlijk vooral het spelen in het stro de attractie van de dag.

Er is ook al een leuk filmpje gemaakt door de Rabobank en binnenkort komt RTL filmen.

 

Gerlach

Over Gerlach

Gerlach is een ervaren ondernemer, manager en consultant op het raakvlak van marketing en duurzaamheid. Hij geeft les aan Hogeschool Utrecht in marketing gerelateerde vakken, woont in Tricht en is al zijn hele leven bezig met duurzaamheid en groene economie. (mob: 06*43026049)
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *