Repaircafé

11duurzaam wil een Repair Café oprichten waar mensen maandelijks samen kunnen komen om kapotte spullen te repareren.

In dit Repair Café wordt gereedschap en materiaal beschikbaar gesteld om allerlei reparaties te kunnen uitvoeren. Vrijwilligers die praktische kennis hebben zullen bezoekers met kapotte spullen helpen om die te repareren. Ook kan je hier een kopje koffie en thee drinken en inspiratie op doen in boeken en websites over klussen en repareren.

11duurzaam heeft dit idee voorgedragen voor het Leefbaarheidsbudget 2017. Bewoners van Geldermalsen kunnen stemmen op dit initiatief. Stem hier op de komst van het Repair Café  Het Repaircafé valt onder de categorie € 5.000,- en is bestemd voor alle dorpen in de gemeente Geldermalsen

Met je stem op dit initiatief:

  • voorkom je dat er onnodig spullen worden weggegooid
  • kan je een hoop geld besparen
  • ga je verspilling tegen van grondstoffen en energie voor het maken van nieuwe producten
  • ontmoet je andere dorpsgenoten op een leuke manier door samen te werken aan reparaties
  • kan jij je kennis overdragen aan anderen
  • leer je van mensen met praktische kennis hoe je dingen kan repareren
  • krijg je beschikking over gereedschap en ander materiaal om je kapotte spullen te maken
  • kan je inspiratie over klussen en repareren met een kop koffie of thee

Vanaf 12 jaar kan je stemmen op dit initiatief tussen 27 oktober en 19 november. Stem hier op het Repair Café, bestemd voor alle dorpen!

Heb je interesse om vrijwilliger te worden in het Repair Cafe Geldermalsen?  We zoeken mensen die handig zijn in het repareren van spullen, en het leuk vinden om hun kennis te delen met anderen. Ook mensen die willen helpen met de organisatie van de Cafés zijn van harte welkom.  Interesse, meld je dan aan bij machteld@11duurzaam.nl  of kom tijdens openingstijden langs bij De Knop (http://11duurzaam.nl/deknop/ ) om je aan te melden.

Ook zoeken we nog naar een geschikte locatie voor een Repair Café in Geldermalsen. Heb je daar een goed idee voor, dan horen we het graag.

 

Reacties zijn gesloten.