Repair Café

In mei 2018 heeft  de vereniging 11duurzaam het initiatief genomen om een Repair Café in Geldermalsen op te richten. We kopen steeds meer spullen, gooien ook steeds meer weg en aan de mogelijkheid om een kapot product  te repareren wordt vaak niet meer gedacht.

Het motto van het Repair Café is dan ook: “Weggooien? Mooi niet!”.

Op deze manier maken we onze samenleving ook meer duurzaam.

Wanneer is het Repair Café Geldermalsen?
Het  Repair Café Geldermalsen is  elke laatste zaterdag van de maand geopend van 11.00 uur tot 15.00 uur.

Alleen de laatste zaterdag van juli houden wij vakantie.

Ook een leuke ontmoetingsplek!
De vrijwilligers van het  Repair Café helpen je graag en er staat altijd een kop koffie voor je klaar. Zo kan je op een andere manier mensen ontmoeten: samen gezellig iets drinken, kennis delen en ontdekken dat repareren soms heel eenvoudig en vooral ook leuk kan zijn.

Wat kun je komen laten repareren?
Allerlei huishoudelijke apparaten zoals een stofzuiger, strijkijzer of mixer, maar ook houten meubels, klein huisraad of kinder-speelgoed. Voor  eenvoudige kleding- en textielreparaties  kan je ook bij ons terecht!

Fietsen en elektronica zoals computers, tablets en mobiele telefoons worden niet gerepareerd.

Hoe verloopt zo’n reparatie?
Je gaat samen met een reparateur aan de slag om je meegenomen product te repareren. We kunnen niet garanderen dat het altijd lukt, maar in de meeste gevallen krijgen we het wel voor elkaar.

Zijn er kosten aan verbonden?
De reparateurs zijn vrijwilligers en aan hun hulp zijn geen kosten verbonden. Er is wel een pot voor een vrijwillige bijdrage die bijvoorbeeld besteed wordt aan nieuw gereedschap.

Waar is het Repair Café Geldermalsen?
Het Repair Café bevindt zich in de bibliotheek Geldermalsen in De Pluk (2de verdieping), Rijksstraatweg 64-003 in Geldermalsen.

Nog tips voor ons, laat het weten!

Namens het Repair Café team:
Machteld, Fred, Theo, Johan, Kees, Bert, Loes, Erik, Gerda, Cathrijn, Henk, Bert, Marijke, Mireille, Jana, Herman, Henk en Djawdat.

 

Reacties zijn gesloten.