Uitreiking 2e 11duurzaam Award nadert

Karl van der Zijde van Duurzaam Enspijk, winnaar in 2014, houdt de trofee omhoog (foto: Ab Donker)

Vorig jaar was Enspijk de trotse winnaar van de eerste 11duurzaam Award voor het dorp dat zich het meest onderscheiden heeft op het gebied van duurzaamheid in het afgelopen jaar.

Dit jaar zal de prijs voor de tweede keer uitgereikt worden en wel tijdens het 11dorpenspel in Deil op zaterdag 11 juli aanstaande (de datum is natuurlijk toeval).

Machteld van den Broek, lid van de jury: ‘Vorig jaar is bij de uitreiking aangekondigd wat de criteria van dit jaar zullen zijn, dus we zijn druk bezig alle gegevens te verzamelen.’

Criteria zijn in ieder geval:

  • De mate van afvalscheiding en daarmee de vermindering van het aantal ledigingen van restafval;
  • De mate waarin het energiegebruik is verminderd;
  • De toename van de opgewekte zonnestroom

En dit natuurlijk allemaal ten opzichte van de nulmeting medio 2014 en per hoofd van de bevolking.

Overigens is de jury bevoegd ook mee te wegen of er in de dorpen activiteiten zijn ondernomen die nog op andere manieren bijdragen aan duurzaamheid. Dus heb je nog iets te melden dat de jury interessant zou kunnen vinden? Mail het aan machteld(at)11duurzaam.nl

 

Gerlach

Over Gerlach

Gerlach is een ervaren ondernemer, manager en consultant op het raakvlak van marketing en duurzaamheid. Hij geeft les aan Hogeschool Utrecht in marketing gerelateerde vakken, woont in Tricht en is al zijn hele leven bezig met duurzaamheid en groene economie. (mob: 06*43026049)
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *