Bewoners van de Emmawijk verenigen zich voor energiezuinige huizen

Op 17 november 2015 starten de bewoners van Emmawijk in Geldermalsen met een duurzaam initiatief: Samen met 11duurzaam en Hoom maken ze hun woningen energiezuinig.

Stefan van Tongeren van 11duurzaam is aanspreekpunt van dit project. Volgens van Tongeren begint het langzaam maar zeker door te dringen dat duurzaamheid niet alleen bijdraagt aan de verduurzaming van onze samenleving, maar ook geld bespaart en bijdraagt aan een prettig woonklimaat. Van Tongeren: Door goed naar de bewoners te luisteren, kunnen we ze helpen hun woning duurzamer, comfortabel en betaalbaarder te maken. Met de wijkaanpak kun je ook nog iets voor de buurt doen, omdat hoe meer bewoners aan de slag gaan hoe groter de beloning die 11duurzaam de buurt geeft, b.v. een buurtfeest voor de kinderen”.

Er worden twee modelwoningen in de Emmawijk ingericht. Van Tongeren:” Zo wordt het begrip ‘energiebesparing’ heel concreet. Door deze woningen kan iedereen zien welke besparingsmaatregelen toepasbaar zijn, wat ze kosten en hoeveel energiekosten dit jaarlijks bespaart”.

Stefan van Tongeren vertelt Miranda de Vries wat ze allemaal nog meer kan doen om energie te besparen

Burgemeester Miranda de Vries woont ook in de Emmawijk en isoleerde enige tijd geleden al haar haar huis maar Stefan van Tongeren (foto) vertelt haar graag wat ze nog meer kan aanpakken.

Woont u in de Emmawijk in Geldermalsen? Vul dan de vragenlijst in en win een WakaWaka en kom dan dinsdag 17 november van 20.00 tot 22.00uur naar De Pluk. Stefan van Tongeren vertelt graag hoe u samen met 11duurzaam en Hoom uw woning energiezuinig kunt maken.

Heeft u vragen over de wijkaanpak of het energiezuinig maken van uw woning? Dan kunt u een mail sturen naar besparing(at)11duurzaam.nl of kijk voor meer informatie over de werkwijze van Hoom en de wijkaanpak op:

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *