Betuwewind plant voor elk nieuw lid een extra boom

Betuwewind heeft de eerste bomen gekapt om ruimte te maken voor haar windmolens in natuurgebied het Broek. Die bomen worden elders (verplicht) terug gepland, maar Betuwewind wil dat doen met de meeste meerwaarde die er te halen val. Daarom plant zij niet alleen voor elk (nieuw) lid een extra boom maar gaat ze ook op zoek naar innovatief gebruik van bomen.

Daartoe organiseert Betuwewind in samenwerking met De Knop in Geldermalsen een avond over voedselbossen. Wouter van Eck is ontwerper van voedselbossen en legde zelf een voedselbos in Groesbeek aan.

Een voedselbos is een ecosysteem dat zichzelf in stand houdt. De bomen en planten zijn zo gekozen dat ze elkaar in balans houden en samen een vruchtbare bodem bevorderen. Ook zijn de soorten zo gekozen dat er een grote variëteit aan voedsel groeit. Een oogstbos dus.

Wouter van Eck: ‘Ik ben een luie boer, ik kan in een halve dag per week mijn bedrijf in stand houden en ik maak geen kosten voor bespuitingen, bemesting, snoeien, beregenen etc.’. En de oogst is goed. Per hectare kan er minstens zoveel geoogst worden als op een traditionele akker.

Op vrijdag 5 oktober om 20 uur in De Knop komt Wouter vertellen hoe hij dat allemaal doet. De toegang is gratis, maar bezoekers worden uitgenodigd iets mee te brengen van hun eigen oogst van dit moment. Om te laten proeven!

Nieuwe leden kunnen nog tot 15 oktober inschrijven en mee investeren in het windpark.

Gerlach

Over Gerlach

Gerlach is een ervaren ondernemer, manager en consultant op het raakvlak van marketing en duurzaamheid. Hij geeft les aan Hogeschool Utrecht in marketing gerelateerde vakken, woont in Tricht en is al zijn hele leven bezig met duurzaamheid en groene economie. (mob: 06*43026049)
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.