Windenergie, wat is jou wind waard?

Burgers van de Betuwe kunnen vanaf heden zelf deelnemen en investeren in een windpark in ontwikkeling. Bij knooppunt Deil en bij Avri is volgens de windvisies van gemeenten en provincie ruimte voor ca. 14 windmolens. Deze worden nu ontwikkeld in het project Betuwewind waar ook een burgercoöperatie deel van uitmaakt. Deze burgerwindcoöperatie is mede door 11duurzaam opgericht en heeft 30% belang verworven in de ontwikkeling. En als deze ontwikkeling slaagt kunnen we dus 30% van de windparken ook zelf gaan bouwen. Maar zover is het nog niet. Om deze ontwikkeling succesvol te volbrengen zijn veel leden nodig, die uiteindelijk ook mee gaan investeren.

Wat is jou wind waard? Lid worden kost 11 euro per jaar (en dan ben je ook gelijk lid van 11duurzaam) + een inleg van € 50 in het kapitaal van de coöperatieve vereniging. Mocht je ooit weer uitstappen krijg je die inleg weer terug mits je 5 jaar lid geweest bent.

Leden hebben een stem in de algemene ledenvergadering en hebben het recht om in de windmolens te investeren. Het zal ook mogelijk worden om de stroom uit de windmolens af te nemen.

De burgerwindcooperatie maakt het mogelijk dat de ontwikkeling in goede harmonie met de omgeving verloopt en dat de opbrengst van de windmolens in het gebied blijft.

Wordt lid! We hebben je nodig. Zie verder www.betuwewind.nl

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie en getagd. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.